Nu kan du optage din cykeltur med dine cykelbriller


Cykelrytter som tager Mercury kamera brille på.

Er du også en person, som ikke bare elsker at cykle, men også elsker intensiteten, fællesskabet, udstyret og ruterne, så er du garanteret ikke gået ned på udstyr. Cykelbrillen er en af de vigtigste komponenter, da den beskytter dine øjne fra solens stråler, insekter og andre fysiske objekter, som ellers gerne vil trænge ind i krogen af dit øje.


Men cykelbrillen har jo flere funktioner end det. Linserne kan nemlig flere ting end blot blokere solens stråler. Vælger man et par gule linser, så vil skygger i landskabet blive fremhævet, så du lettere kan fornemme konturen i landskabet. Det vil så selvfølgelig være til udveksling for blokaden af solens stråler, men hvis du er ude på en skumringstur, eller det danske vejr har leveret endnu en gråvejrsdag, så er det klart det bedste valg.


Mercury lever op til alt dette, men der er faktisk flere grunde til, at du burde vælge Mercury som din næste tilføjelse til gearsamlingen. Mercury er nemlig bygget med et aerodynamisk design, som gør op for, at den ellers vejer 60g.

Den har et klassisk ”wrap-around” design, som tydeligt ses med dens meget store og brede linser. Størrelsen på linserne tillader et bredt og klart synsfelt, hvor du ikke ser, at du har solbriller på.

Cykelrytter som poserer med sin cykel og mercury.

Alt dette lyder jo super godt, men det er faktisk slet ikke det bedste. Det der gør, at Mercury adskiller sig fra alle andre cykelbriller er nemlig hverken dens aerodynamiske design eller brede synsfelt, men derimod det kamera, som sidder lige imellem brillelinserne.
Med et tryk på en knap fanger kameraet alt du ser i fuld HD (1920x1080p til de tekniske) med 30 billeder i sekundet.


Du tænker måske på, at du ofte kigger skråt ned mod jorden, når du cykler, men også dette er der taget højde for, så kameraet er vinklet 35 grader op ad, så optagelserne stadig viser vejen foran dig, og ikke blot en asfalt- eller grusvej som suser forbi. Du har 80 minutters optagelser på en enkelt opladning, og de oplader hurtigt igen på cirka 2 timer.


Den største udfordring ved disse cykelbriller er, at de ikke kan bruges i regnvejr, som vi ellers oplever en del af her i Danmark. Udover dette er det ellers en perfekt cykelbrille.